Battonage

Szép évjáratokban a jól beérett chardonnay és hársevelű gyümölcs koncentrált borát izgatóan egészíti- és nyújtja ki a finom seprűből nyert krémes íz. Az új tölgyfahordó pikáns tanninjai a bor savszerkezetét gazdagítva biztosítanak hosszú élettartamot a bornak,  ezzel időt hagyva számunkra a fogyasztáshoz méltó különleges alkalmak kivárására. A tisztított must új, közepes égetésű 500 literes barrique hordókban erjedt. Erjedés után (a battonage technológiának megfelelően) az újbort kénezés nélkül a finom seprőn tartottuk 4 hónapig, hetente kétszer felkeverve azt. A seprőből a bor extraktot, krémes ízt nyert, ami különösen behízelgővé teszi az egyébként is jól beérett chardonnay szőlő borát. A seprőn tartás után a bor lefejtésre került és további hordós érlelést nem kapott.

Halvány citromsárga színű bor zöldes árnyalattal. Illata eléggé intenzív, érezhetően remek gyümölcsösség bujkál mögötte. Jó egyensúlyú bor, de díszítésében ugyanazok az arányok fedezhetők fel, mint ami az illatot jellemzi. A citrusok kavalkádja a fás érzet után jön elő, ezek a bort teszik teljessé a lecsengésben.